Radiokocken Amir med ingredienser till Cannelloni.
1 av 2
Amir redo för att fixa Cannelloni. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio
Amirs färdiga Cannelloni
2 av 2
Amirs smaskiga Cannelloni. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio

Laga Amirs Cannelloni med skinka och tomatsås

1:47 min

Idag bjöd vår radiokock Amir Kheirmand på italienskt när vi lagade mat med honom. Här hittar du receptet.

Cannelloni med skinka och tomatsås

4 portioner

Tid: 45 minuter

 

400 gram färska lasagneplattor

1 liten burk crème fraiche

200 gram kokt skinka i skivor

2 st zucchini, tunt skivad på längden

½ kruka basilika

2 st mozzarella

1 stor näve riven parmesan

Salt och peppar

 

Sätt ugnen på 200 grader.
Stek zucchiniskivorna i en grillpanna med lite olivolja.
Bred creme fraiche på en lasagneskiva. Lägg på en zucchiniskiva, en skiva skinka och ett par basilikablad. Rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Gör likadant med resterande lasagneplattor.
Skeda över tomatsåsen, riv över mozzarella och Parmesan och gratinera 20 minuter i ugnen tills osten är gyllenbrun.
Låt svalna något innan servering.
 

Tomatsås

1 st gul lök finhackad

1 vitlöksklyfta, riven

1 burka krossade tomater av bra kvalitet

2 msk tomatpuré

1 dl vin (både vitt och rött funkar)

½ kruka basilika, grovhackad

Olivolja

Salt och peppar

 

Stek löken gyllenbrun i olivoljan. Lägg i vitlöken och tomatpuren. Fräs ihop ett par minuter.
Lägg i vinet och krossade tomater. Koka 15 minuter.
Salta, peppra och lägg i Basilikan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".