Linn Wegemo, ordföranden för Vänsterpartiet i Västmanland.
Linn Wegemo, ordföranden för Vänsterpartiet i Västmanland. Foto: Jonna Noblin/Sveriges Radio

Linn Wegemo (V) tillbakavisar kritik om toppstyrning inom partiet

1:52 min

Det har varit turbulent inom Vänsterpartiet och flera stora namn har hoppat av. Linn Wegemo, ordförande för Vänsterpartiet i Västmanland, håller inte med om kritiken.

I dag börjar Vänsterpartiets tredagars-kongress i Karlstad. Samtidigt förekommer just nu intern kritik inom partiet. Flera stora namn har hoppat av - senast Rossana Dinamarca, som menar att partiet är toppstyrt och att bara några få representanter får synas. 

Linn Wegemo från Västmanland är suppleant i partistyrelsen och föreslås bli ordinarie ledamot efter kongressen. Hon håller inte med om kritiken mot ledningen.

– Jag känner inte riktigt igen mig i den här bilden av toppstyrning. Jag tycker att vi har ett bra fungerande demokratiskt system och upplever att medlemmarna har stort förtroende för ledningen. Men det är klart att det finns saker att jobba vidare med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".