Åklagare Birgitta Fernlund.
Åklagare Birgitta Fernlund. Foto: Helena Lund/Sveriges Radio

21-åringens dna på vapnet som användes vid skotten mot polisvillan i Västerås

2:36 min

Misstankarna har stärkts mot den 21-årige man som idag begärts häktad för andra gången, för skotten mot en polismans bostad i Västerås. Nu har åklagaren dna som bevis.

21-åringen begärdes häktad idag, på sannolika skäl misstänkt för mord, alltså den starkare misstankegraden.

Och det är dna som är åklagarens nya och starkare bevisning.  Enligt kammaråklagare Brigitta Fernlund finns 21-åringens dna på det vapen som användes vid skottlossningen mot polismannens bostad i Västerås.

Tidigare har en 31-årig man från Eskilstuna varit häktad misstänkt för inblandning i mordförsöket, men misstankarna mot honom för det brottet har avskrivits och på fredagen  släpptes han på fri fot.

Nu är det 21-åringen som är huvudmisstänkt, enligt kammaråklagare Birgitta Fernlund. 21-åringen nekar till anklagelserna.

En ung kvinna som är sambo till 21-åringen har också begärts häktad idag, hon är misstänkt för grovt vapenbrott och narkotikabrott.

21-åringen som nu är huvudmisstänkt för skjutningen mot polisvillan, är förutom försök till mord också misstänkt för narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Häktningsförhandlingar hålls i eftermiddag i Västmanlands tingsrätt. 

Mer om Skjutning mot polisbostad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".