Bodens Eklund avstängd efter tacklingen mot VIK:s Lehman

2:45 min

Boden hockey stängde efter matchen mot VIK hockey på söndagen av forwarden Albin Eklund efter hans livsfarliga tackling mot VIK hockeys Niclas Lehmann.

I den första perioden fick VIK hockeys Niclas Lehmann en hård tackling mot huvudet och låg ner på isen i flera minuter. Han fördes till sjukhuset i Boden med befarad hjärnskakning.

– Vi vill absolut inte stå för den typen av spel, vi måste ha ett ansvar och se när en spelare inte är beredd på den här typen av incidenter. Man måste ta ett ansvar ute på plan, ger Robert Nordberg, huvudtränare i Boden.

Han säger att Albin Eklund är ångerfull.

– Det går så fort. Han hinner inte uppfatta det hela själv, men han är givetvis ångerfull. Det var en livsfarlig tackling. Det viktigaste är nu att han (Lehman) tillfrisknar. 

Niclas Lehmann kunde lämna sjukhuset i Boden några timmar efter matchen och följde med sina lagkamrater hem till Västerås, säger Robert Nordberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".