Polisens avspärrningsskylt vid olycka.
Polisens avspärrningsskylt vid olycka. Foto: Monica Elfström/Sveriges Radio.

Bilförare gripen efter att ha kört mot poliser

1:18 min

En man höll på att köra på några poliser i samband  med en trafikolycka på E18 mellan Rocklunda och Skallberget i Västerås under måndagskvällen.

Allt började med en kökrock med tre bilar inblandade. Polis och räddningstjänst kallades till platsen, men ingen person i bilarna behövde skjutsas till sjukhuset med ambulans.

För att skydda räddningspersonalen som arbetade i samband med krocken stängde en polispatrull av ett körfält och ledde trafiken förbi olycksplatsen.

Men en bilförare uppmärksammade inte det och körde rakt mot två poliser. Poliserna lyckades kasta sig åt sidan och klarade sig från att bli påkörda.

Föraren, en 49-årig man, stannade vid en annan polispatrull lite längre fram och polisen tog hand om honom. Enligt vakthavande befäl vid polisen var mannen kraftigt berusad och togs med till polishuset för provtagning.

Mannen är nu gripen för försök till grov misshandel, grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".