Kommunchefen i Arboga reagerar negativt på publicerad lista över sökande till chefsjobb

1:39 min

I dag publicerade Bärgslagsbladet och Arboga tidning en lista på de personer som sökt jobbet som näringslivschef i Arboga.

Jerker Parksjö, som är kommunchef i Arboga, är inte glad över publiceringen och menar att den kan få negativa konsekvenser.

– I grunden är jag självklart för offentlighetsprincipen, men att publicera namn på det här sättet i en tidig rekryteringsprocess kan vålla den enskilde bekymmer, säger Jerker Parksjö.

Daniel Nordström är ansvarig utgivare av Bärgslagsbladet och Arboga tidning. Han tycker inte att det är konstigt med den här typen av listor när det gäller toppjobb av det här slaget.

– Om man söker ett sådant här toppjobb och inte inser att det är offentliga handlingar - då har man inte koll på det jobb man söker, säger Daniel Nordström.

Vi har pratat med två av dem som finns med på listan och de är kritiska och menar att det inte känns bra. En av dessa var beredd på att det skulle kunna ske men menar ändå att det ställer till problem.

– Nu kan det bli pinsamt, säger en av dem. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista