Hansdotter sexa när Shiffrin säkrade världscuptiteln

0:57 min

Frida Hansotter slutade sexa tyska Ofterschwangs storslalomtävling. Segern gick till norskan Ragnhild Mowinckel som tog sin första seger i karriären. Trean Mikaela Shiffrin säkrade totalsegern i världscupen.

Frida Hansdotter gjorde ett bra första åk och låg på sjätte plats, 49 hundradelar från pallen.

Trots utgångläget vågade hon inte tro på en pallplats.

– Jag tror att det ska mycket till, jag har många duktiga storslalomåkare framför mig. Men jag har visat att jag kan och jag blir jättenöjd om jag gör en till topp tio-placering eller topp fem, sade Hansdotter till SVT Sport.

Hansdotter behöll sin sjätteplats även efter andra åket.

Segern gick till norskan Ragnhild Mowinckel som behöll sin ledning från första åket. Mikaela Shiffrin säkrade titeln i den totala världscupen i och med tredjeplatsen medan tvåan Viktoria Rebensburg säkrade storslalomcupen. 

Sara Hector hade ett svagt andraåk och slutade på 22:a plats. För Estelle Alphand fungerade det inte heller. Hon hade 4,37 sekunder upp till täten efter två knackiga åk. Debuterande Sara Rask slutade på 42:a plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista