Parfymdusch
1 av 2
Astma och allergiförbundet riktar kritik mot en scen ur Tårtgeneralen som de menar förlöjligar doftkänsliga. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Regissör Fredrik Wikingsson, Helena Bergström som Dyr-Gunilla, Mikael Persbrandt som Hasse P och regissör Filip Hammar i en baskethall i Köping vid inspelningen av filmen Tårtgeneralen.
2 av 2
Regissör Fredrik Wikingsson, Helena Bergström som Dyr-Gunilla, Mikael Persbrandt som Hasse P och regissör Filip Hammar i en baskethall i Köping vid inspelningen av filmen Tårtgeneralen. Foto: Mini Gemoll/Pressbild.

Astma och allergiförbundet kritisk mot scen ur Tårtgeneralen

1:58 min

Astma- och allergiförbundet riktar kritik mot en scen ur filmen Tårtgeneralen som de menar förlöjligar doftkänsliga.

Det handlar om en scen där en man kliver in på ett fik och en kvinna där kommenterar att han luktar jättemycket parfym så att det stör henne och han svarar då att det är meningen.

– Barn och unga identifierar sig med saker i media, både som förövare och offer. Det förstärker att det är okej att bete sig på det sättet mot personer som har en sjukdom eller funktionsnedsättning, säger Maritha Sedvallson som är ordförande i Astma- och allergiförbundet.

P4 Västmanland har sökt Fredrik Wikingsson och Filip Hammar men inte fått svar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".