Ann Cederberg, förvaltningschef på Mälardalens högskola.
Ann Cederberg, förvaltningschef på Mälardalens högskola. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio

Mälardalens högskola: Väldigt skönt att domen kommit

1:44 min

En dom i Högsta domstolen ger studenten Connie Dickinson rätt att få pengar tillbaka för en undermålig utbildning. Skönt att frågan nu är avgjord tycker Ann Cederberg på Mälardalens högskola.

– Jag tycker att det är väldigt skönt att domen har kommit. Vi har levt i ovisshet så länge om vilket förhållande som egentligen gäller mellan oss och betalande studenter, säger Ann Cederberg som är förvaltningschef på Mälardalens högskola.

Connie Dickinson Askenbäck var missnöjd med matematikutbildningen hon fick på Mälardalens högskola. När hon ville ha pengarna tillbaka hamnade frågan i tingsrätten som gav henne rätt. Hon fick senare rätt även i hovrätten.

Högsta domstolen har nu beslutat att Connie Dickinson Askenbäck ska få tillbaka 114 000 kronor plus ränta för kostnaderna för utbildningen, och hon får också rättegångskostnaderna betalda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".