Skylt, Skinnskattebergs kommun. Foto: Kennet Lindquist/Sveriges Radio.
1 av 2
Skylt, Skinnskattebergs kommun. Foto: Kennet Lindquist/Sveriges Radio
Therese Kihlander.
2 av 2
Therese Kihlander jobbar med näringsliv och turism på Skinnskattebergs kommun. Foto: Elisabeth Pettersson/Sveriges Radio

Stark framryckning av Skinnskatteberg

1:52 min

Efter att ha legat i botten under många år har Skinnskattebergs kommun nu näst bäst företagsklimat i Västmanland, enligt Svensk Näringslivs senaste undersökning.

Det lokala företagarklimatet i Västmanland är bra, enligt undersökningen från Svenskt Näringsliv. Över hälften av länets kommuner får bättre betyg i år jämfört med förra året.

Skinnskatteberg gjorde det största rycket, från att vara näst sämst till att vara näst bäst.

Therese Kihlander, samordnare för turism och näringsliv i Skinnskattebergs kommun, säger att man påbörjade en satsning mot företagen 2016. Det har nu gett resultat.

– Vi prioriterar att vara ute och träffa företag, och lyfter att man väldigt gärna kan ta kontakt med oss om man har funderingar. Vi sprider inte bara information, utan vi har en dialog, säger Therese Kihlander.

Två kommuner har sämre resultat i Svenskt Näringslivs undersökning än förra året. Det gäller Surahammar som hamnar i botten i Västmanland, och Hallstahammar som trots tappet ändå får det bästa betyget i länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista