Västeråsare dömd för grov våldtäkt mot dotter

Västmanlands tingsrätt dömde idag en 54-årig västeråsare till tio års fängelse för grov våldtäkt. Han hade förgripit sig sexuellt på sin dotter under lång tid.
Övergreppen började år 1982, och pågick sedan i åtta år. 54-åringen har under den tiden flera gånger tvingat till sig samlag med dottern. Dottern har också blivit slagen, pappan har dunkat hennes huvud i golvet, dragit åt en svångrem runt hennes hals och vid ett tillfälle skurit henne i underlivet. Rättegången har varit omfattande, och har pågått i 15 dagar under april. Mycket av bevisningen har varit dotterns egen berättelse, men många vittnen hördes också under rättegången. Bland annat två andra barn till 54-åringen, den nu vuxna dotterns make, och skolsköterskan från en skola där dottern gått. Det har också funnits annan bevisning; pappans dagbok och en rättsmedicinsk undersökning av flickan. Den 54-årige pappan dömdes av tingsrätten till tio års fängelse för grov våldtäkt. Han ska dessutom betala 325 000 kronor i skadestånd till dottern.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".