Marie Bergstedt evakuerades från en av skogsbränderna. Nu vill hon tacka.
Marie Bergstedt evakuerades från en av skogsbränderna. Nu vill hon tacka. Foto: Privat.
SKOGSBRÄNDERNA I VÄSTMANLAND

Stor tacksamhet efter brandinsatsen

1:33 min

I ett inlägg på P4 Västmanlands Facebooksida vill många tacka och berätta hur mycket de uppskattar dem som hjälpte till i samband med bekämpningen av förra veckans skogsbränder i Västmanland.

När den sista av skogsbränderna var släckt började tacksamma kommentarer strömma in som svar på P4 Västmanlands Facebookinlägg.

Kristina Rapp skriver: "Är så oerhört stolt att brandmän kom från alla håll i Sverige. Alla från HV (Semper Fidelis ❤️ ❤️). Alla bönder som släppte allt och kom med alla resurser de hade, gödselspridare och fyllde med vatten.
Som de krigade. Hoppas att det aldrig händer igen. Stort tack!"

– Det finns inte ord för all tacksamhet som man känner nu efteråt, säger Marie Bergstedt i Ulvsbo.

Hon var en av dem som evakuerades från sitt hem under branden i Broddbo. Efteråt skrev hon en stor skylt och satte upp på gården: "Tack för att ni har räddat våra hus. Ni är riktiga HJÄLTAR."

– Jag ville bara på något vis tacka för all hjälp, för vårt hem är helt oskatt och det är som vanligt hemma nu, trots att det var en så tumultartad situation, säger Marie Bergstedt. 

"Suveränt bra jobbat. Väldigt snabbt och smidigt. Ni är verkligen hjältar  ❤ ❤ ❤", skriver Sabrina Alexandersson.

Som de krigade. Hoppas att det aldrig händer igen.

"Wow, vilken insats av alla inblandade. Så himla tacksam, vilket fantastiskt arbete. Ni är alla äkta hjältar och är värda all uppskattning. Tack för att ni finns 😍 💕 💕 💕!", skriver Susanne Ekström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista