Röntgen Unilabs
Unilabs mobila vagn för röntgen står vid Hälla i Västerås. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.

Kvällsöppet och privat röntgen ska korta vårdens väntetider

2:01 min

För att korta väntetiden inom sjukvården har flera mottagningar i Västmanland infört helg- och kvällsöppet. Det privata företaget Unilabs ska också röntga fler patienter.

För att öka tillgängligheten inom sjukvården har Region Västmanland begärt att det privata företaget Unilabs ska röntga fler patienter.

Unilabs har sin mottagning på Hälla i Västerås.

– Vi har en mobil enhet utanför mottagningen på köpcentrat där vi genomför undersökning av patienter så att de ska få sin undersökning gjord snabbare, säger Helen Häggström, verksamhetschef på Unilabs.

Minst 800 fler patienter extra kommer Unilabs att undersöka under de fem veckor som företaget har sin mobila enhet på Hälla köpcenter.

Det är inte bara Unilabs och Region Västmanlands egen röntgenmottagning som tar emot patienter på mer obekväm arbetstid.

Det gör även ortopedmottagningen i Västerås som en gång i veckan har kvällsöppet. Det ska man ha tills man klarar vårdgarantin. 

Idag har ortopeden 150 patienter som väntat på besök mer än 90 dagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista