Operation
1 av 2
Foto: Bertil Ericson/TT (arkivbild)
Eva Strand. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.
2 av 2
Eva Strand, verksamhetschef på kirurgkliniken. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio

Längre öppettider hos kirurgen uppskattat

1:31 min

Sjukvården i Västmanland ska öka tillgängligheten med helg- och kvällsöppna mottagningar. Erfarenheterna från kirurgmottagningen i Västerås är goda.

Att som patient få vänta på en undersökning kan vara jobbigt, särskilt om det drar ut på tiden. Men nu ska sjukvården i Västmanland öka tillgängligheten och ha öppet mer under helger och kvällar.

En av flera mottagningar som redan börjat med det är kirurgkliniken på sjukhuset i Västerås. Eva Strand, som är biträdande verksamhetschef, tycker att satsningen har varit lyckad.

– Vi tycker att det har fungerat bra och personalen har varit väldigt lojal till den här förändringen och ställt upp ganska mangrant måste jag säga.

På kvällar och helger undersöker man exempelvis tjocktarmen med koloskopier och gör gastroskopier då man tittar i magsäcken. På helgerna har kirurgen ofta barnmottagningar vilket uppskattas mycket av föräldrarna, berättar Eva Strand. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista