Kammaråklagare Jessica Wenna
Kammaråklagare Jessica Wenna Foto: Samira Jonsson Orfanidis/Sveriges Radio.

Åklagare misstänker fler inblandade i mord på äldre man i Västerås

1:50 min

En kvinna och en man är häktade för mordet på en äldre man i Västerås i vintras. Men nu är ytterligare två personer misstänkta för inblandning.

– En tredje person har förhörts som misstänkt för delaktighet. Den fjärde personen misstänks för skyddande av brottsling, säger kammaråklagare Jessica Wenna som leder förundersökningen.

De två nya misstänkta personerna känner de två som är häktade. 

Det var i mars i år som en 68-årig man hittades död i sin bostad i Västerås. I slutet på april häktades en 25-årig kvinna på sannolika skäl misstänkt för mordet, och i mitten på maj en 38-årig man.

Pengar tros ha varit anledning till mordet. Efter mannens död har pengar tagits ut från hans konto upprepade gånger och guldringar pantsatts. Totalt handlar det om över 100 000 kronor.

På fredagen fick åklagare Jessica Wenna igenom sin begäran om förlängd åtalstid. 38-åringen bestred omhäktningen men tingsrätten gick på åklagarens linje. Kvinnan accepterade att häktningen förlängdes så där krävdes ingen förhandling.  

Nu är båda häktade till 29 juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista