En person har hittats död efter en brand i en lägenhet i Västerås.
En person har hittats död efter en brand i en lägenhet i Västerås. Foto: Johan Nilsson/TT

Fånge rymde från transport – skulle flyttas till Sala

1:23 min

Polisen jagar just nu en man som rymt från en transport. Fången skulle föras till Sala men smet i samband med ett stopp på en rastplats i höjd med Laxå.

Det var vid 11.30 som mannen rymde. Han är i 25 års åldern och höll, enligt Kriminalvården, på att transporteras från en rättpsykiatrisk klinik i Göteborg till häktet i Sala. Det ska inte ha rört sig om någon form av fritagning.

Kriminalvården larmade polisen och säkrade övriga personer i transporten.

– Ingen klient eller personal är skadad. Det är för tidigt att säga exakt vad som har hänt och hur det kunde ske. En särskild utredning kommer tillsättas, meddelade Claes Nöjd, tillförordnad chef för nationella transportenheten, i ett mejl under torsdagen.
 
Christina Hallin, presskommunikatör vid polisen i Örebro säger att man har ett stort antal polispatruller på platsen och Noa -Nationella operativa avdelningen - har kontaktats om helikopterunderstöd.

Rymlingen ska vid flykttillfället ha varit klädd i Kriminalvårdens gråa t-shirt och avklippta byxor. Han är 175 centimeter lång, har mörkt lockigt hår och är barfota. Han ska dessutom ha handbojor på sig.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista