Ketty Axelsson såg rymling
Ketty Axelsson hade plötsligt trädgården full med poliser. Foto: Rolf Larsson/Sveriges Radio.

Ketty blev vittne till rymningen – mordmisstänkt var på väg till Sala

1:16 min

En man, häktad misstänkt för mord, skulle transporteras till anstalten Salberga men försvann under ett stopp på resan som startade i Göteborg. Ketty Axelssons granne träffade på rymlingen.

– Man började väl undra om det var nån som skulle komma in här, vi gick faktiskt och låste några dörrar, säger Ketty Axelsson boende i området.

Många poliser har kört runt om i området under timmarna sen rymningen.

– Jag har nog aldrig sett så många poliser, jag tycker mest de kört fram och tillbaka. Sen har de velat ha vatten, det är ju varmt här idag, säger Ketty Axelsson.

Ketty Axelsson har själv inte sett rymlingen.

– Men grannen bytte ett ord med honom kan man säga, men han svarade ju inte direkt, säger Ketty Axelsson.

Grannen ska ha kommit ut med hunden när hon träffade på rymlingen och frågade vad han gjorde där. Men då ska mannen ha sprungit sin väg

Kriminalvården meddelade under torsdagseftermiddagen att rymlingen är misstänkt för mord. Tidigare talades bara om ett grovt brott.

Vi har gått upp i både nationell och lokal stab, och omedelbart inlett en incidentutredning, säger Claes Nöjd, tillförordnad chef för nationella transportenheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista