Polisfacket välkomnar åtgärder mot hot

Polisförbundet i länet välkomnar arebtet med att förbättra rutinernas vid hotelser mot poliser.

Som vi berättade i nyheterna i morse blir det allt vanligare att poliser utsätts för hot. Då berättade polisinspektören Mikael Kandelin här i länet om de hot han utsatts för i sitt jobb. Men trots att hoten ökar, så saknar flera polismyndigheter utanför storstäderna rutiner för vad man ska göra när medarbetare hotas.

För att det ska bli bättre med det så har Rikskriminalpolisen tagit fram ett nationellt åtgärdsprogram för hur hot ska hanteras. Något som välkomnas av polisförbundet här i Västmanland.

-Sådana här hot händer ju sällan på förmiddagen på tisdagar när alla finns i tjänst, utan sådana här hot händer ju oftast kanske fredag lördag natt när det är stökigt och det är bråttom och ingen beslutsfattare finns i närheten. Då är det viktigt att det finns en agenda så man vet exakt hur man ska göra stegvis, så att ingenting blir fel, säger länsordföranden Roy Cederbäck till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".