Sören Ivemyr
1 av 4
Sören Ivemyr är en av skådespelarna i Hammarteater ensemblen som utgörs av 69 aktörer. Totalt är det 80 personer som jobbar med pjäsen. Foto: Sandra Fonnisson/Sveriges radio
Bänkar
2 av 4
Bänkarna är kvar efter att Tore Skogman satte upp Kalle Westman på Skantzen. Foto: Sandra Fonnisson/Sveriges radio
Grävskopa
3 av 4
Marken framför scenen håller på att jämnas till så att läktare och bänkar kan stå rakt på premiären. Foto: Sandra Fonnisson/Sveriges radio
Scenbygget
4 av 4
Den nya scenen invigs på premiären och förhoppningen är att den ska bli Hallstahammars nya evenemangsscen. Foto: Sandra Fonnisson/Sveriges radio

Fokus på Hallstahammar i nyskriven musikalteater

3:05 min

Den 18 augusti är det premiär för Hammarteaterns nyskrivna pjäs Där drömmar blir till. En föreställning där staden Hallstahammar är den röda tråden.

Berättelsen startar 1918 då demokratin började se dagens ljus och publiken förs fram i historien till dagens 2018. I föreställningen får publiken stifta bekantskap med människorna som bott där eller kunde ha bott där.

– Historien utspelar sig under 100 år, så jag spelar flera olika karaktärer. En av dem är en sur fabriksarbetare som är missnöjd för att han inte har sitt eget hem. Men det ordnar sig till slut för honom, berättar Sören Ivemyr en av skådespelarna i Hammarteatern som uppför dramat.

Där drömmar blir till är ett samarbete mellan Hammarteatern ABF, Hallstahammars Kommun, Bokförar'n, Europeiska regionala utvecklingsfonden och Leader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista