Valet i Västmanland 2018

Skinnskatteberg: L hoppas på majoritetsstyre med M och C

1:40 min

Stämningen var god då P4 Västmanland besökte Liberalernas valvaka i Skinnskattberg. Kommunalrådet Carina Sandor (L) hoppas slippa fortsatt minoritetsstyre.

Liberalerna har valvaka tillsammans med Moderaterna och Centerpartiet som man har styrt tillsammans med sedan 2016. P4 Västmanland var där vid 21.40-tiden på valkvällen.

Liberalerna fick 29,87 procent i förra valet, vilket var betydligt över riksgenomsnittet. 

Sedan förra valet har L, M och C haft ett minoritetsstyre i Skinnskatteberg och varit beroende av Sverigedemokraterna. Men nu hoppas Carina Sandor att det blir ändring på det.

– Vi har ju styrt i minoritet och varit beroende av andra partier men oftast har ju också S röstat med oss, så det handlar inte bara om SD. Men givetvis vore allt mycket enklare om vi fick egen majoritet.

Om Liberalerna gör ett starkt val kan Carina Sandor, som står tvåa på riksdagslistan, bli aktuell för en riksdagsplats.

– Jag har knappt tänkt på det. För mig känns det långt ifrån, men skulle det gå jättebra då kanske det blir så. Men den ekvationen går inte ihop, jag vill ju vara i Skinnsberg också, säger Carina Sandor.

Här kan du följa valresultatet i Skinnskattebergs kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista