Frenne Båverud tränare VästeråsIrsta
Frenne Båverud tränare VästeråsIrsta Foto: Hans Sjöström/Sveriges Radio

"Målet är att ta sig till slutspel"

3:19 min

Det blev vinst för VästeråsIrsta i seriepremiären mot Skara i damernas superliga i handboll. Tränaren Frenne Båverud tyckte matchen i sin helhet var bra.

Ny säsong, nya spelare och även en del nya tränare - förändringarna duggar tätt i VästeråsIrsta. Men mycket av spelet från förra säsongen sitter i och med ett tryggt försvarsspel handlar det nu främst om att bygga anfallsspelet. Målet från förra säsongen kvarstår - ta sig till slutspel. Tränaren Frenne Båverud är nöjd med förra säsongen men menar att det var för många trasiga spelare och många ur form i slutspelet sist, vilket blev avgörande.

– I år ska vi se till att ha alla hela, friska och i så god form som möjligt när vi når slutspel. Det vi måste göra är att spela ihop oss, vi är lite otajmade idag.

Frenne beskriver att de i år satsat på en bredare trupp för att vara bäst när det gäller. Hösten får bli lite bonuspoäng men till våren ska laget vara på topp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista