Svårt minska plasten på frukt och grönt

2:11 min

Inom livsmedelsbranschen jobbar man med att minska antalet plastförpackningar. Men när det gäller frukt och grönt kan plasten ibland vara nödvändig, menar Anna-Carin Forsberg på Coop.

– Det är framför allt gurka som behöver plast för att behålla fukten. Den skrumpnar ihop och blir tråkig fort om den inte får behålla sin plast. Plasten är också bra för att skilja på sorter, säger Anna-Carin Forsberg, ansvarig för frukt och grönt på Coop Stenby i Västerås.

Men måste vi äta gurka på vinterhalvåret?

– Ja det är väl trevligt att få äta gurka året om. Det finns en efterfrågan på det även på vintern, säger Anna-Carin Forsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista