Äldre bestulna – polisen ser samband

0:48 min

Flera gamla människor har den senaste tiden blivit bestulna, i Fagersta och Bollnäs. Enligt polisen kan det finnas ett samband.

I fredags blev en 80-årig kvinna bestulen på sin plånbok i Fagersta efter att ha fått besök av en man som visade bilder på barn med gomspalt. När han lämnat lägenheten upptäckte hon att hennes plånbok saknades.

Nästa händelse inträffade i Kilafors – drygt 20 mil från Fagersta – på lördagsförmiddagen. En kvinna upptäckte en främmande man inne i lägenheten. Även han ville ha pengar till ett barn med gomspalt. Efter att mannen fått en slant lämnade han bostaden.

Någon timme senare anmälde en anhörig till ett par i 90-årsåldern i Bollnäs att han mött en främling i hallen när han kom på besök.

– Det finns vissa likheter och det går inte att utesluta att fallen hänger ihop. Men det är för tidigt att säga att det rör sig om samma person, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i region Mitt till TT.

Förutom den försvunna plånboken är det oklart om något mer stulits.

Polisen har fått ett signalement på den främmande mannen i ett av fallen.

Händelserna rubriceras som hemfridsbrott och stöld, beroende på om något stulits eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista