BK30:s match mot Asarum uppskjuten - sportchefen irriterad

3:12 min

BK30:s ödesmatch hemma mot Asarum i fotbollens elitetta för damer sköts upp på lördagen. BK30:s sportchef Bengt Gustavsson är kritisk till Fotbollsförbundet.

Anledningen är att Asarum har två spelare uttagna i F18-landslaget som spelade kvalmatch på söndagen. Asarum fick därför rätt att skjuta upp matchen, skriver VLT.

– För det första hade de en spelare med från början och sen fick de en till med på slutet. Man kan fundera lite grand. Asarums tränare är ju assisterande tränare i landslaget. Han har försökt att flytta matchen tidigare och jag har sagt att det ju ska vara två ordinarie från laget, det var en ordinarie och en reserv, men sen vart reserven ordinarie och man fick rätt att flytta matchen, säger BK30:s sportchef Bengt Gustavsson till P4 Västmanland.

Enligt reglerna får man flytta en match om man har minst två spelare uttagna i F19-landslaget men det står inget om det när det gäller F18, enligt Bengt Gustavsson

– Det här är ju F18-landslaget. Enligt reglerna i Svenska Fotbollförbundet får man inte flytta matcher som gäller F18. Vi har frågat var den texten finns, men de säger att det är ett prejudikat. Är det F18 så ska reglerna följas.

BK30 ligger näst sist i tabellen med 13 poäng. Asarum ligger med sina 16 strax över kvalstrecket. Möter man ett lag i det läget både Asarum och vi är i hade det varit bättre att spela den matchen idag

Vad betyder det att matchen sköts upp? 

– Den kommer att spelas näst sista omgången en vardag. Möter man ett lag i det läge som Asarum och vi är i hade det varit bättre att få spela den matchen idag. Hade vi vunnit den matchen hade vi kunnat sätta press på dem. Nu ska vi spela två omgångar innan vi möter dem och vi känner att det inte är någon fördel för oss. 

P4 Sörmland har sökt Thomas Nilsson, sportchef i Asarum utan att lyckas. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista