"VSK bröt mot lagen"

VSK har, som vi berättat tidigare, varslat tre personer om uppsägning. Men uppsägningarna har inte gått rätt till utan strider mot lagen, menar en facklig ombudsman.

- Arbetsgivaren har en lagfäst skyldighet att förhandla innan man säger upp personal, säger tjänstemannaförbundet HTF:s ombud Jan Eliasson.

- Det som gjort det extra komplicerat är att man, efter att man sagt upp personal, har anställt ny personal i samma befattning. Det accepterar inte vi, utan man får faktiskt följa den lagstiftning och det kollektivavtal som finns.

Orsaken till uppsägningarna är att klubbens intäkter minskar eftersom man nästa säsong ska spela i division 1 istället för i Superettan.

- Vi kan ha tagit det i fel ordning, men ska träffa facket på fredag och förhandla då, säger VSK:s vice ordförande och ekonomiansvarige Rune Larsson till P4 Västmanland.

- Men skadan är redan skedd, säger HTF:s Eliasson.

En av de uppsagda är kanslichefen Björn Lindell som jobbat i klubben sedan 1988. Framöver kommer Peter Markstedt ta över hans jobb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".