Läsarna ska få skriva i dagstidningen

De lokala tidningarna inom Ingress Media - Bärgslagsbladet/Arboga tidning, Sala Allehanda, Fagerstaposten och Avesta Tidning - kommer i framtiden att ta in betydligt mer material från läsarna.

- Tidningens funktion som insändarforum ska vidgas dramatiskt, men alltså då bortom det som idag är den vedertagna och rätt så hårt mallade idén om vad en insändare i en tidning är, säger Göran Lundberg, VD och ansvarig utgivare på Ingress Media.

Göran Lundberg menar att medan lokaltidningarna sett ungefär likadana ut under väldigt lång tid har internet med bloggar och annat inneburit en explosion av nya uttryckskanaler. För att hänga med i utvecklingen bör därför tidningen öppna sig för fler berättare och Göran Lundberg vill att tidningen ska bli en galleria för lokal information där det ska finnas utrymme för sådant som enskilda människor och föreningar på det lokala planet tycker är intressant att berätta. Men det här ska inte innebära att det blir färre journalister.

- Den lokala proffessionella journalistiken ska vi inte minska, tvärtom hoppas jag att vi på sikt ska kunna öka den, säger Göran Lundberg, som berättar att det har varit en del skepsis mot förslaget ute på redaktionerna.

Men journalistklubbens, alltså fackets ordförande på Ingress Media, Lenny Osbeck, säger till Radio Västmanland att han inte tycker att det är så kontroversiellt att ta in fler berättare i tidningarna, i viss mån jobbar man så här redan idag, menar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".