Spelare återvänder till VIK ?

Nyheten att Västerås IK nästa säsong får spela i ishockeyallsvenskan, trots lagets miss i kvalet, ökar chanserna att duktiga hockeyspelare vill återvända till Västerås. VIK får chansen, sedan småländska Tingsryd inte klarat Svenska Ishockeyförbundets ekonominska krav.
Runt om i hockeyvärlden finns ett 20-tal spelare av god klass med förflutet i Västerås. Störst är förstås Niklas Lidström och Tommy Salo i NHL. I tyska Hannover finns inte mindre än sju före detta västeråsspelare och på närmare håll finns en trio i södertälje; Peter Popovic, Patrik Zetterberg och så den förre NHL-spelaren Leif Rohlin. Rohlin är glad över beskedet att VIK är tillbaka i allsvenskan och han säger till P4 Västmanland att hans mål alltid varit att någon gång återvända till elitspel i VIK. - Och nu är ju laget på god väg tillbaka, säger Rohlin till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".