Kriminalvårdsdirektör: Västerås häkte finns med på listan

1:19 min

Kriminalvårdens generaldirektör har fattat beslut om byggnationer av anstalter och häkten på tretton orter i Sverige. Västerås är inte en av dem.

Västerås har saknat ett häkte sedan 2016 och trots att frågan har drivits av bland andra polisen, advokater samt politiker nämns inte kommunen i satsningen som presenterades.

Enligt Björn Myrberg, fastighetsdirektör på Kriminalvården, är häktet i Västerås med i planerna men att beslut inte hunnit fattats.

–  Västerås ligger i ett senare skede i våra processer i att se över en långsiktig lösning på den orten när det gäller häkten, säger han.

Er plan sträcker sig 10 år framåt, betyder det att det är 11 år innan Västerås blir aktuellt?

– Nej, vi kommer att komplettera med fler åtgärder där Västerås är en av orterna vi tittar på, fast besluten är inte klara i det här skedet. Men Västerås häkte finns med på listan, berättar Björn Myrberg fastighetsdirektör på Kriminalvården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista