VSK Bandy jublar hemma
Foto: Stefan Lindgren.

Ekonomisk kris i VSK Bandy – vädjar om hjälp

2:32 min

Västerås SK Bandy har mycket stora ekonomiska problem och vädjar nu till näringslivet och supportrarna om hjälp.

VSK Bandy uppger att klubben har dålig likviditet - det vill säga betalningsförmåga - och vädjar om hjälp med lån eller/och bidrag. 

– Det är bekymmersamt. Det som är mest akut är likviditeten, säger Gisela Stockhaus, ordförande i VSK Bandy, till P4 Västmanland.

Det marknadssamarbete som man haft med VSK Fotboll har inte gett de intäkter man hade hoppats på, därför har det avslutats.

Konsekvensen har blivit att VSK Bandy inte har kunnat betala VSK Fotboll enligt de avtal som finns mellan klubbarna.

– Vårt marknadssamarbete har inte gett oss de intäkter vi har förväntat oss. Det gäller för bägge föreningarna. Den goda idén att verka för två föreningar blev kanske inte så god i praktiken. Vi vill prioritera olika saker. 

VSK Bandy är skyldiga VSK Fotboll pengar, men hur mycket vill VSK Bandys ordförande Gisela Stockhaus inte berätta.

Hon vill i övrigt inte heller berätta hur dålig ekonomin är:

– Jag kommer inte säga några siffror. Vi håller på att jobba för att skaffa oss likviditet och resultatmässigt har vi till sista april på oss att jobba. 

Klubben försöker nu få in pengar för att öka intäkterna. Detta för att rädda så mycket som möjligt av resultatet för innevarande räkenskapsår.

– Just nu försöker vi betala ut löner och jobbar hårt för att få fram pengar, säger Gisela Stockhaus till P4 Västmanland. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista