Köpings musikskola vill flytta

Den kommunala musikskolan i Köping måste ha nya lokaler. Huset som musikskolan håller till i sedan många år tillbaka är lyhört och för trångt, menar Mikael Forsberg, rektor på skolan.

- Ja det känns ju ganska akut i dagsläget i och med att vi har varit här nu väldigt länge och vi har ju sett de här problemen under ett antal år, säger Forsberg.

Den kommunala musikskolan i Köping har sedan mitten av 80-talet hållit till i lokaler i gamla stan i ”Pedagogien”, en tvåvåningsbyggnad från 1841.

Mikael Forsberg menar att omgivningarna visserligen är charmiga, men att huset är för trångt, lokalerna är dåligt anpassade för musikundervisning och det är svårt att få bra ventilation. Dessutom är det lyhört.

Slagverksläraren Lennart Löfberg hör till de få som inte störs.

- För mig går det ganska bra, men så finns det andra som lider av min verksamhet.

Även Löfberg tycker att musikskolan är för trångbodd i de nuvarande lokalerna och att lokalerna skulle behöva vara mer anpassade för verksamheten.

Kanske är frågan nu på väg mot en lösning. Sedan en tid tillbaka utreds om musikskolan skulle kunna flytta in i gamla folkets park, men det skulle krävas en hel del renovering och ombyggnationer.

Bara för huvudbyggnaden skulle det kosta drygt 12 miljoner och politikerna i Köping har ännu inte tagit ställning till förslaget.

Mikael Forsberg ser positivt på förslaget och hoppas att det kan gå igenom.

- Ja, vi är väl inte redo att ge upp hoppet. Vi hoppas att det ska kunna lösa sig på ett eller annat sätt inom en rätt så snar framtid, för det känns att behovet är väldigt stort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".