Roger Haddad (L)
Roger Haddad (L) Foto: Sandra Fonnisson/Sveriges Radio

Haddad (L) om statsministerfrågan: Ett tufft beslut att fatta

2:33 min

Vid Liberalernas partiråd på söndagen röstade 62 ledamöter för att släppa fram S-ledaren Stefan Löfven som statsminister och 30 röstade emot.

En majoritet av representanterna från Liberalerna i Västmanland röstade för.

– Det här har varit en tuff process och ett tufft beslut att fatta, vi hade gärna sett en alliansregering, men tyvärr röstade inte väljarna fram alliansen till makten och då har vi sagt tidigt att vi inte tänker medverka till att SD eller V får inflytande och då krävs det andra lösningar. Då har vi valt den här linjen som jag välkomnar, att med liberala reformer och krav kunna acceptera en S-ledd regering, säger Roger Haddad, ordförande för Liberalerna i Västmanland.

Vad har du att säga till de som valde Liberalerna vid valet i september och hoppades på en alliansregering?

– Vårt alternativ samlade inte tillräckligt många mandat i Sveriges riksdag och Sverige måste få en handlingskraftig regering där extrempartierna hålls ute och där vi får genomslag för den politik som vi har gått till val på. Vi har förhandlat fram en överenskommelse med Centerpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet och det är flera reformer som vi har fått gehör för. 

Enligt Haddad röstade tre representanter från Västmanland för och en emot förslaget att släppa fram S-ledaren Stefan Löfven som statsminister. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista