Riksdagsledamoten Pia Nilsson (S).
Riksdagsledamoten Pia Nilsson (S). Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio

Pia Nilsson (S) om Vänsterpartiets besked: Delvis väntat

1:48 min

Vänsterpartiet släpper inte fram Stefan Löfven som statsminister utan förhandlingar. Riksdagsledamoten Pia Nilsson (S) från Västmanland är inte förvånad.

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt meddelade under måndagen att partiet inte kommer att rösta ja till Stefan Löfven som statsminister som läget är nu. 

– Jag tycker att det var delvis väntat. Jag förstod att just den här formuleringen i överenskommelsen som handlar om att inte ge Vänsterpartiet inflytande under mandatperioden, jag förstod att det skulle tolkas som att vi stänger dörren helt, vilket vi inte alls gör, säger Pia Nilsson.

Hon tror inte att det blir ett extraval för att lösa regeringsfrågan.

– Nej det tror jag absolut inte. Jag tror att alla partier känner ett ansvar, möjligtvis är Sverigedemokraterna undantagna, att försöka få det här att fungera utan ett extraval. Jag tror inte att västmanlänningarna och svenska folket vill ha ett extraval.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista