Klas Brink under Summet Meet 2018.
1 av 2
Klas Brink under Summet Meet 2018. Foto: Malin Helenius/Sveriges Radio
Västerås Summer Meet 2018.
2 av 2
Västerås Summer Meet 2018.

Klas Brink peppar blygsamma bilälskare: Vill se fler tävlande i Summer Meet

1:44 min

163 dagar till tredje upplagan av Västerås Summer Meet, och grundaren Klas Brink skulle vilja se att fler med fina bilar är med och tävlar i år.

Klas Brink skulle önska att fler med riktigt fina amerikanska och klassiska bilar skulle skippa blygsamheten och ställa upp i utställningen; tävlingen som vid sidan av säljarna på marknaden är Västerås Summer Meets grundbult.

 – Det känns litegrann som att det har blivit lite tunnare runtom i hela Sverige. Man är inte lika "på" att tävla. Man lägger ner väldigt mycket jobb på sina bilar och renoverar, fixar och donar, men det är inte den här hetsen att ställa ut längre på samma sätt som det har varit tidigare, det märker jag på flera olika bilträffar, säger Klas Brink.

– Jag tror många tänker att "min bil räcker inte ända fram". Det finns så mycket duktigt bilfolk i Sverige att man känner att det nog inte är någon idé. Man är lite för blygsam!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista