Inget rån - men massor av poliser och stängda butiker

Polisen i Västmanland trodde att ett eller flera rån var planerade att genomföras i Västerås i lördags. Men det blev inget rån - däremot syntes mängder av poliser, vägspärrar sattes upp och butiker stängdes.

En stor mängd poliser patrullerade delar av Västerås på lördagsförmiddagen, och trafiken kontrollerades vid ett antal vägspärrar.

Butiker som ansågs vara i riskzonen - exempelvis guldsmedsaffärer - uppmanades att hålla stängt, men kunde öppnas efterhand.

Men det blev inget rån i Västerås under helgen, och inte heller har man gripit någon misstänkt för rånförberedelser, säger vakthavande polisbefäl till P4 Västmanland.

Men enligt Ulf Palm, informationsansvarig på Polisen i Västmanland, kommer polisen att vara mer synlig än vanligt i Västerås under en tid framöver. Men han vill inte gå närmare in på exakt vad det är polisen misstänker.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".