Sala kommun: Viktigt med stöd efter den svåra dödsolyckan

1:41 min

Tre personer, varav två från Sala, omkom i den svåra olyckan på riksväg 72 i Heby under måndagen. Under kvällen öppnade man församlingshemmet i Västerlövsta för att ge stöd.

– Vi har tagit emot anhöriga, arbetskamrater och andra personer som var nära olyckan och blev inblandade på olika sätt, berättar Rickert Olzon, beredskapssamordnare i Sala kommun.

– Vi har funnits till hands där för att i bästa mån kunna stötta och försöka få fram information. Vi hade besök av både räddningstjänst och polis och de berättade om vad som hänt och vad som kommer att hända framåt.

Vad kan ni göra från kommunens sida?

– Vi kan inte göra så mycket mer än att finnas till hands, visa medmänsklighet och värme, och kanske hjälpa till med praktiska saker, säger Rickert Olzon. 

Tre män omkom alltså i olyckan då de frontalkrockade med en tankbil. En fjärde person som var med i personbilen skadades lindrigt. Även en UL-buss var inblandad i olyckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista