Roliga parkeringsproblem i Kolsva

Det har blivit parkeringsproblem i lilla Kolsva. När ett gym öppnade i centrumhuset i Kolsva i början av året betydde det mängder av bilar utanför när många skulle träna samtidigt, och det finns för lite parkeringar.

Ulrika Uggla, ordförande i Kolsva företagarförening, hoppas att man ska kunna lösa problemen, men tycker samtidigt att det är roligt med parkeringsproblem i Kolsva.

- Det är helt underbart, man ser ju en framtid för Kolsva, vi vill ju ha hit så många företag som möjligt, säger Ulrika Uggla.

Tillströmningen till det nya gymet i Kolsva gläder Ulrika Uggla men de som ska träna där vill parkera så nära som möjligt, och när många ska träna samtidigt blir parkeringsplatserna till andra butiker i Kolsva centrum bl upptagna. Dessutom blockeras infarten till torget utanför gymet, och butikerna på torget får problem. Det kan gälla kunder som kommer dit med färdtjänst och som måste ha skjuts ända fram till dörren, det kan också gälla utryckningsfordon som behöver fri väg om något skulle hända. För att komma tillrätta med problemen kontaktade Ulrika Uggla kommunen, man hade ett första möte i våras, och för någon vecka sedan presenterades ett förslag till lösning där man helt enkelt tar bort parkeringsförbudet på torget, och använder en del av torget till parkeringsplatser.

- Jag tror inte det skulle inkräkta alltför mycket på torget, utan torget skulle kunna behålla sin naturliga skönhet, säger Ulrika Uggla, som är helt säker på att frågan kommer att lösas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".