Entreprenadtvist om Ekängsbadet

Tvisten om Ekängsbadet utreds

1:49 min

Ekängsbadet i Surahammar är stängt sedan en konflikt mellan kommunen och byggbolaget. Överbesiktningsnämnden kan nog ge besked i frågan innan sommaren.

Anledningen till att badet varit stängt är att byggföretaget inte godkänt slutbesiktningen som gjordes av den oberoende besiktningsmannen som Surahammars kommun tagit in efter att företaget gjort en omfattande renovering.

– Tvisten om entreprenaden rör dels besiktningen, dess slutsats, i godkännande frågan och de enskilda bedömningarna om förekomst av fel, berättar Pehr Jacobsson advokat tillika ordförande i överbesiktningsnämnden.

Parterna har utsett en överbesiktningsnämnd med en representant från kommunen, en från byggbolaget samt Pehr Jacobsson som nämndens ordförande.

Parterna redovisar i skrift sin inställning i de olika frågorna. Därefter får parterna kommentera varandras utlåtande. När parternas inställning är utredd hålls ett slutsammanträde som ger ett slutgiltigt utlåtande.

– Överbesiktningsnämnden skulle nog kunna ha klart ett utlåtande innan sommaren, säger Pehr Jacobson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista