Nautilus-historien i Arboga harvas vidare

Historien om Nautilus gym vid den kommunala simhallen i Arboga valsar nu vidare upp i rättsinstanserna.

Nu har Kammarrätten i Stockholm meddelat att man ska ta upp frågan om Arboga kommun agerar olagligt genom att gynna Nautilus på ett otillåtet sätt.

Den omdiskuterade byggnationen av Nautilus gym vid den kommunala simhallen i Arboga har nyligen påbörjats, men fortfarande är rättsprocessandet kring det hela inte avklarat.

Nu står det klart att Kammarrätten tar upp det senaste överklagandet av bygget.

Intill Ekbacksbadet pågår nu byggnationen av Nautilus nya gym för fullt, något som välkomnas av några av dem som tränar inne i Nautilus nuvarande lokal inne i badhuset.

- Det behövs här i sta’n, folk vill ju träna och ha någonstans att gå, säger Sune Andersson.

- Det har vi väntat på länge, det är väldigt trångt här, säger Margareta Andersson.

Men fortfarande är det alltså inte slut på rättsprocessen kring den här byggnationen; en byggnation som har överklagats flera gånger av företrädare för stiftelsen ”Den Nya Välfärden” i Arboga.

Första gången förlorade kommunen i länsrätten. Man gjorde då om avtalet med Nautilus och försökte igen.

Det man nu gör är att kommunen står för byggnationen, och sedan hyr man ut lokalerna till Nautilus. Även det överklagades, och den här gången vann Arboga kommun i länsrätten.

Men det blev alltså ett överklagande till - till Kammarrätten i Stockholm, som nu alltså meddelat prövningstillstånd, dvs att man tar upp målet.

Det Kammarrätten ska ta ställning till är om Arboga kommuns agerande strider mot Kommunallagen - om kommunen stöttar Nautilus på ett otillåtet sätt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".