Ungdomar i Arboga gör sig hörda

Ikväll sammanträder det nybildade ungdomsfullmäktige i Arboga för andra gången. Ungdomsfullmäktige ska ta upp frågor som är viktiga för unga och lägga fram förslag till kommunpolitikerna i Arboga.

- Det är viktigt att ungdomar i Arboga ska kunna göra sina röster hörda. Det är jätteviktigt för ungdomar har faktiskt bra idéer, säger Martin Andersson som går i åttan på Gäddgårdsskolan, och är en av dem som engagerat sig i ungdomsfullmäktige.

Rebecca Adehill, också hon med i ungdomsfullmäktige, berättar varför hon engagerat sig:

- Dels för att jag tycker att det är kul, och sedan för att vi har möjlighet att säga det vi vill och komma med förslag, så vi får hoppas att det kan bli något bra av det här, säger Rebecca Adehill.

Ungdomsfullmäktige i Arboga ska få tycka till i frågor som kommunpolitikerna tar upp och som rör unga, men ungdomarna ska också kunna komma med egna förslag till politikerna. Till det första mötet med ungdomsfullmäktige kom 24 unga, och det kom många förslag, en hel vägg fylldes med lappar med förslag.

Några frågor som Martin Andersson och Rebecca Adehill hoppas få igenom är nattöppet internetkafé och en busskur utanför Gäddgårdsskolan till dem som väntar på skolbussen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".