VSK vill ha svar i World cup

Idag startar bandyturneringen World cup i Ljusdal.

Västerås SK inleder klockan 14 idag, då man i sin första gruppspelsmatch möter ryska Vodnik, som vann turneringen ifjol.

- Det ska bli roligt att möta dem även om det inte är så många spelare kvar från min tid, säger VSK:s anfallare Michael Carlsson som spelade i Vodnik för två år sedan.

För VSK har försäsongen så här långt varit sisådär. Några vinster har det blivit, men mot de bättre lagen har det varit motigare. Så i helgens turnering vill Micke Carlsson se en bättring.

- Vi måste få igång spelet ordentligt som bara har fungerat i vissa delar. Vi har inte fått ihop helheten, säger Micke Carlsson.

- Det som framför allt saknas och har varit lite oklart är hur vi ska spela offensivt där vi har sökt olika vägar, men nu tycker vi att vi hittat en bra balans.

VSK har åkt på en tuff lottning i årets upplaga av World cup. Förutom Vodnik möter man i gruppspelet dessutom Villa/Lidköping och Zorkij, även de från Ryssland.

- Vi kan slå alla tre lagen i den här gruppen och vi ser fram emot att få börja spela, säger Micke som är sugen på att sänka sina gamla lagkamrater.

- Ja, det har jag tänkt göra. Men jag vill sänka alla lag vi möter så det är inget undantag idag, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".