"Vi i styrelsen rannsakar oss själva"

VSK Fotboll har nu bestämt sig för att Sören Cratz är den som ska ta över som tränare.

Birger Jonsson svarar på frågorna varför valet föll på Sören Cratz och vad styrelsen tar för ansvar för misslyckandet i Superettan.

- Det är naturligtvis hans framgångar som gör oss intresserade. Han visar att han är en vinnare, och vi känner att han har förmåga att bygga ett bra laget, säger Birger Jonsson om valet av tränare.

Ni väljer att skriva ett treårskontrakt med honom. Varför då?

- Vi måste ha en långsiktig plan, tre år är en rimlig tid, och helt i linje med övriga satsningar i föreningen.

Sören Cratz har fått sparken från sin senaste klubb Mjällby, som också spelade i Superettan 2005. Vad betydde det när ni valde honom?

- Vi har bara bra referenser på Sören, och två av våra spelare Jonas Stark och Peter Markstedt har haft honom som tränare tidigare. De har bara haft gott att säga. Jag känner inte till vad som ligger bakom att Sören fick sparken från Mjällby, men att få sparken - eller att man går skilda vägar - behöver inte betyda något negativt.

VSK Fotboll trillade ur Superettan 2005. Vad tar ni i styrelsen för ansvar för det sportsliga misslyckandet?

- Vi är naturligtvis inte stolta över vår säsong och håller på att rannsaka vår insats. Och våra tidiga misslyckanden får ju vi i styrelsen ta vårt ansvar för. Vi har årsmöte i februari. Det som

Ni har varit tveksamma till att direkt ta er tillbaka till Superettan men väljer nu ändå att sätta det målet. Varför då?

- Det som gjort att vi ändrat oss är två saker. Dels att vi lyckats knyta Sören Cratz till oss som tränare, dels att vi redan gjort klart med tolv spelare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".