Securitas - ett av vaktbolagen som ville häva stoppet

Tre kommuner i länet berörs av pengastoppet

Transportfackets stopp av värdetransporter gäller nu också tre kommuner i Västmanland - Skinnskatteberg, Norberg och Fagersta.

Just nu är det för farligt  för vaktbolagens personal att köra värdetransporter, tycker Arbetsmiljöverket, och säger nej till de båda vaktbolagen Securitas och Falcks begäran om att häva fackets stopp.

Stoppet gäller nu inte bara bara i Skåne, Göteborg och Stockholm, utan också i Dalarna och alltså delar av Västmanland.

- Det är våra skyddsombud som lägger det här stoppet, och de har ju bedömt ifrån fall till fall var det finns detta behov utavav av skyddsstoppa. Då gör man ju en riskbedömning helt enkelt, säger Transportarbetareförbundets ordförande Per Winberg.

- Arbetsmiljöverket kommer ju nu att kalla till en diskussion kring det här på måndag klockan 13. Efter det kommer fortsättningen att avgöras, säger Per Winberg till P4 Västmanland.

Stoppet berör alltså tre kommuner i Västmanland; Skinnskatteberg, Norberg och Fagersta.

-  Det är för tidigt att säga vad konsekvenserna blir av det här, säger Bo Ehlin, informationschef på Nordea, som har kontor i Norberg och Fagersta.

Enligt honom är bankens bedömning att pengarna kommer att räcka i 3-4 dagar. Men det beror också på om kunderna kommer att ta ut mer pengar än vanligt under helgen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".