Ny försening av Salafängelset

Det planerade storfängelset i Sala har drabbats av en ny försening. Nu har nämligen beslutet om vem som ska sköta markarbetena och murbygget skjutits upp.

Anledningen är att byggföretaget NCC - som förlorade anbudsgivingen mot konkurrenten PEAB - har begärt överprövning hos Länsrätten.

NCC hävdar att det har begåtts flera fel i det anbudsförfarande som gällde bygget av själva fängelset. Det kontraktet är värt närmare 295 miljoner kronor.

Enligt Göran Åkesson, Sala kommuns byggherreombud, kan man inte fatta beslut om bygget av muren innan länsrätten har tagit ställning till överklagandet, eftersom byggarbetena hänger ihop.

- Vi hoppas att länsrätten avgör saken mycket snart så att fängelsebygget inte behöver skjutas upp ytterligare, säger Göran Åkesson till P4 Västmanland.

- Om det dröjer alltför länge finns det också en risk att man lägger hela fängelsebygget malpåse, säger Göran Åkesson till P4 Västmanland.

Sala kommun ska under dagen lämna in sina synpunkter på överklagandet till länsrätten. Kommunen anser att man inte begått några fel i anbudsförfarandet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".