Länspolismästaren uteblev från skjutprov

Var tionde polis i länet klarade inte det årliga skjutprovet förra året. 13 misslyckades med provet, medan 23 poliser helt struntade i att komma till skjutträningen.
En av dem som inte gjorde något skjutprov alls var högsta chefen, länspolismästaren Lars-Göran Carlsson. Detta trots att han skrivit under handlingar om att varje chef är ansvarig för att personalen får godkänt på provet. Länspolismästaren vägrar kommentera att han inte gjort skjutprovet, han hälsar via presstalesmannen att han inte har tid. Majoriteten av de poliser som inte gjort provet är precis som länspolismästaren i inre tjänst och håller till exempel på med utredningar, men det finns även flera poliser i yttre tjänst som inte gjort provet. Anders Fryxell som är skytteinstruktör vid polisen i Västmanland, säger att det är mycket allvarligt att inte göra provet -De som inte gör provet har jag ingen koll på hur de hanterar sitt tjänstevapen, säger han till P4 Västmanland. De som inte gjorde skjutprovet förra året blir av med sina tjänstevapen om de inte gör provet i år heller.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".