Oppositionen i Heby i majoritet på budgetmöte

Den borgliga majoriteten som styr i Heby kommun fick inte igenom sitt förslag till budget när kommunstyrelsen hade sammanträde häromdagen. Orsaken var helt enkelt att för få representanter från partierna kom på mötet.

Från borgarna kom bara fyra personer, men från oppositionen - alltså socialdemokraterna och vänstern - kom sju personer. Det ledde till att oppositionens budgetförslag fick flest röster och det blir det som kommer att läggas fram till kommunfullmäktige.

Socialdemokraten Carina Schön blev mycket förvånad över borgarnas ointresse:

- Väldigt överraskad, för att man kommer då med fyra personer, medan då vi fick ta över och vara i majoritet istället med sju personer i kommunstyrelsen.

Oppositionens budget innebär att skolan och omsorgen får ett par miljoner extra jämfört med majoritetens förslag.

- Vård, skola och omsorg är grundläggande och därför tycker vi att det är viktigt att man satsar pengarna där, säger Carina Schön.

När budgeten slutligen avgörs i kommunfullmäktige kommer det att finnas tre budgetförslag; majoritetens, oppositionens samt ett från folkpartiet och moderaterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".