Radiokocken Amir Kheirmand

Amir lagar Kyckling Kiev

2:28 min
  • Dagens middagstips är panerad kyckling med örtsmör i som serveras med höstprimörer. Här hittar du receptet.

Kyckling Kiev

(4 portioner)
Tid: 45 minuter

Ingredienser:

4 kycklingfiléer
75 gram smör
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad gräslök
2 vitlöksklyftor
100 gram bacon
800 gram höstprimörer (morot, minibroccoli, vaxbönor, blomkål)
1 näve babyspenat
Mjöl
Ägg
Pankobröd
Smör
Olivolja
Citron
Salt
Svartpeppar


Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Lägg baconskivorna på en ugnsplåt och tillaga tills de är knapriga. Häll av på papper och hacka i småbitar. Låt ugnen vara på.

Blanda ihop smör, persilja, gräslök, pressad vitlök, bacon i en bunke. Salta och peppra.

Skär upp en ficka i varje kycklingfilé med en vass kniv.
Lägg i en ordentlig klick örtsmör i varje kycklingfilé och stäng till fickan.
Salta kycklingfilén runt om och panera i mjöl, ägg och panko.

Hetta upp en stekpanna. Lägg i en klick smör och ett par skedar matolja. Stek kycklingfiléerna gyllenbruna i omgångar.
Lägg de stekta kycklingfiléerna på en ugnsplåt med fickan uppåt och baka dem i ugnen 10-12 minuter.

Under tiden skala och rensa dina höstprimörer. Koka al dente i saltat vatten. Tänk på att olika grönsaker har olika koktider.
Häll av vattnet, lägg i en klick smör och några droppar citronsaft. Salta och peppra.

Lägg upp grönsakerna på ett fat, dela kycklingfiléerna på mitten och lägg på fatet. Garnera med babyspenat och finhackad gräslök.

Färdigt!