Unik idrottsledarutbildning på högskolan

Nästa år startar en ny idrottsledarutbildning på Mälardalens högskola i Västerås.

Ledarakademin, som utbildningen heter, är en 20-poängskurs som är inriktad mot alla som jobbar i en förening oavsett vilken syssla man har.

Det är Västerås idrottsallians, med ordförande Stig Pennemo i spetsen, som varit drivande för att få igång en ledarutbildning på högskolenivå. Och enligt honom finns det behov av en ny form av idrottsledarutbildning.

- Det gäller att ta hand om ungdomarna på rätt sätt. Vi tror att med hjälp av kunniga människor på utbildningen så kan vi ta ett stort steg och hjälpa samhället att förena oss på ett annat sätt, säger Stig Pennemo.

Utbildningen är upplagd på en kväll i veckan under en termin och ska innehålla tio olika ämnen som strategi, kommunikation och organisationsteori bland annat.

En av dem som ska gå utbildningen är VIK Hockeys driftchef Leif Rohlin och han har stora förväntningar.

- Jag hoppas man får med sig lite av de många komplexa ämnen som strategi, marknadsföring och ekonomi som kommer in mer och mer i idrotten. Tidigare har jag ju mest erfarenhet från isen. Nu får jag lära mig om arrangemang och ekonomi. Det har jag bara sett på ytan innan, säger Leif Rohlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".