Lägenhetsbranden troligen anlagd

Branden i en lägenhet på Puddelugnsgatan på Bäckby i Västerås vid helv femtiden i morse var troligen anlagd, enligt polisen. Ingen människa kom till skada men två lägenheter brandskadades och alla de boende i huset evakuerades.

- Någon har hällt brandfarlig vätska in i en lägenhet och på lägenhetsdörren. Det har varit så mycket att det har runnit över golvet till grannlägenheten. Även där har det börjat brinna. Men den som bor där lyckades släcka elden själv, säger Ulf Palm, informationsansvarig hos polisen.

- I lägenheten där det brann lyckades den som bor där ta sig ut ur lägenheten och hoppa ner på marken, 3-4 meter. Den som bodde där vaknade av att hunden skällde, men hunden dog i lågorna.

I mitten av november brann det i två höghus på Gideonsberg i Västerås. Minst en av dem var anlagd. Polisen ska nu försöka ta reda på om bränderna har något samband.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".