Ramsjö skola i Morgongåva läggs ner

Nu är det klart att Ramsjö skola i Morgongåva läggs ner. Det beslutade kommunstyrelsen i Heby vid ett extra sammanträde på torsdagseftermiddagen.

Eleverna i lågstadiet får flytta till Centralskolan på andra sidan riksvägen och högstadieeleverna får flytta till Heby skola i tätorten.

Beslutet har föregåtts av kraftiga protester från framför allt föräldrar, bland annat eftersom lågstadieeleverna kommer att tvingas passera riksväg 72 när de får byta skola. Men kommunalrådet Rolf Edlund tror på beslutet:

-Det enda realistiska och sunda i det här är att göra det här i en helhet.

Han är dessutom övertygad om att föräldrarna förstår att de måste följa sina barn till skolan.

Peter Knutsson är ordförande i föräldrarådet vid Ramsjö skola. Han säger att föräldrarnas kamp för att Ramsjö skola ska få vara kvar fortsätter:

-Det känns väldigt tungt och tråkigt just nu (...) man måste ha ett mycket, mycket bättre underlag innan man går till beslut i en så här pass viktig fråga.

-Vi ger inte upp alls, det kommer vi aldrig att göra. Vi kämpar så länge det finns någon liten chans, säger Peter Knutsson.

Om knappt två veckor skall elevflytten i Morgongåva slutligen avgöras av kommunfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".