Playboys grundare Hugh Hefner

Bokia i Västerås lockar med Playboyprodukter

Herrtidningen Playboy är ett känt begrepp. Men visste du att de också har produkter som riktar sig direkt till tonårsflickor?

På Bokia i Västerås säljs rosa och glitterbeklädda block, pennor och sudd med den berömda playboykaninen. Västerås barnombud Sara Holm-Stålhand reagerade kraftigt när hon såg produkterna.

- Jag tycker att de borde gå direkt ner i papperskorgen och inte säljas till barn, säger hon.

Håkan Wellert som är inköpsansvarig på pappersavdelningen på Bokia i Västerås är av en annan åsikt. Han tycker i och för sig att produkterna ligger lite på gränsen, men att det finns andra saker i deras sortiment som är grövre. Och trots färg och form på böckerna, pennorna och sudden så tycker inte Håkan Wellert att målgruppen är tonårsflickor, utan tjugoåringar.

Enligt Sara Holm-Stålhand är det ganska uppenbart vilka som är målgruppen.

- Jag tror inte att kvinnor som är intresserade av att vika ut sig går till Bokia och köper rosa suddgummin.

Hon får medhåll av västeråsaren Alisa Viktosievic som dessutom tycker att Playboy på det här sättet utnyttjar unga kvinnors utseendefixering till att tjäna pengar.

- Det är dålig marknadsföring det där, alla vet vad ju Playboy står för, säger hon.

Björn Norman tror däremot som Håkan Wellert, att köparna är äldre.

- Jag tror att målgruppen för de där produkterna tål marknadsföringen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".